Търсене

Царица Роза

Царица Роза Казанлък 2013

Юлия Попова от Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ е тазгодишната Царица Роза 2013 в Казанлък. Тя ще носи славата на града в продължение на 12 месеца, ще разказва за красотите на Долината на розите, ще популяризира розата като символ на България.

Царица Роза 2013 и нейните подгласнички Росица Иванова и Петя Иванова бяха избрани от девет членно жури с председател старши треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева. Сред оценяващите бяха още: посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми, фотографът Александър Иванов, кореспондентът на ТВ 7 за област Стара Загора Дарина Колева, художникът и представител на „Ротари клуб“-Казанлък Иван Гайдаров.

Царица Роза Казанлък 2012

18-годишната Нели Славова е новата "Царица Роза" на Казанлък.

Всяка година в града избират най-красивата сред абитуриентките. Тя води празничното шествие по време на традиционния Празник на розата, който се провежда всяка година и привлича хиляди туристи от цял свят.

Нели беше отличена сред 10 претендентки за титлата "Царица Роза". Нейни подгласнички станаха Ивона Балъкчиева и Миглена Георгиева. Трите красавици ще са акцентът в тържествата, посветени на маслодайната роза на 3 юни.

Царица Роза Казанлък 2011

18-годишната абитуриентка от Казанлък Симона Петкова беше коронясана тази нощ за "Царица Роза" на 2011-та година. Красивата брюнетка спечели гласовете на журито в състезание с 13 претендентки за короната.

Фатален брой кандидатки за титлата "Царица Роза" на 2011-та година дефилираха тази нощ на традиционната церемония в Казанлък. Момичетата задължително са абитуриентки от местните училища. Тази година те бяха облечени в модели на ученичката от казанлъшката Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм - Дарина Йовчева.

Кандидатките за Царица Роза трябваше да дефилират в два кръга, представяйки в най-добра светлина своята красота, интелигентност и чар. Събитието беше уважено и от посланика на Япония у нас г-н Макото Ито, който връчи специална награда на новата Царица роза – посещение на родината му Япония, с която Казанлък от години поддържа близки контакти.

Казанлъшкият кмет Стефан Дамянов пък върна жеста, като връчи на японския посланик чек за 20 000 лева - дарение от казанлъчани за борбата с последствията от природните бедствия в Япония.

Новата Царица Роза заяви, че  през следващата година ще се бори младите хора да имат повече възможности за избор и реализация. Подгласнички на победителката - Симона Петкова станаха нейните връстнички Боряна Назърова и Калина Илиева, които ще дефилират заедно с новата Царица роза на традиционното шествие през центъра на Казанлък на 5 юни.

Царица Роза Казанлък 2010

19-сет годишната Милена Желязкова бе избрана за тазгодишната Царица Роза на Казанлък. Красавицата се яви в конкурсната програма със състезателен номер 7.Общо16 момичета на 19 години от различни казанлъшки училища спориха за  короната на Царица Роза.

Новата царица получи короната си малко преди 23 часа снощи, на церемония в ДК "Арсенал".

Абитуриентката от  най- голямото училище в община Казанлък -СОУ „Екзарх Антим Първи" получи 147 гласа общо от 8 членното жури, назначено със заповед на кмета на града Стефан Дамянов.Максималният брой точки, които можеше да получи всяка една претендентка бе 160.

 Новоизбраната царица впечатли журито с оригинален японски тоалет и идеи за добри каузи.

Милена Желязкова е зодия „Водолей", дъщеря на банкова служителка и районен инспектор в РПУ-Казанлък. Мечтае да учи японистика или политология.  

 За първи път в журито за избор на Царица Роза , но без право на глас бе допуснат и родител на една от участничките.

Деветият член на журото, в лицето на майката на една от  участничките бе в ролята на наблюдател  на процеса по  избора, с цел прозрачност.

 За подгласнички на  тазгодишната казанлъшка царица  бяха избрани Румяна Секулова от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт и Виктория Милева от ХГ „Св.св. Кирил и Методий". Двете момичета събраха съответно 136 и 134 точки.

 Трите казанлъшки красавици,освен титлите получиха многобройни подаръци от спонсорите на Празника на розата.  Сред тях е и традиционният дар на Посолството на Япония в България - пътуване  на царицата до Страната на изгряващото слънце.

Конкурсът за царица Роза се организира от Община Казанлък и  фондация „ Българска роза".

 Конкурсът за избор на най- красивата казанлъшка абитуриентка събира много страсти на гражданите и се провежда вече 44 години.

Новоизбраната Царица Роза, заедно със своите подгласнички ще водят празничното шествие по улиците на Казанлък идната неделя-6-ти юни, когато е кулминацията на празниците на розата.

Царица Роза Казанлък 2009

19-сет годишната Полина Блажева бе избрана за царица Роза 2009 година тази вечер в Казанлък .

 Полина се състезаваше с №9, който й донесе успех.

 8-членно жури, председателстван от кардиохирургът професор Генчо Начев, оценяваше 20-те претендентки за короната в 4 критерия: външност, елегантност, чар и пластика, излъчване и комуникативност и сценично поведение.

  Претендентките за най- престижната титла за красота в Розовата долина  се състезаваха в два тура: с младежки облекла и лични официални тоалети.

 Избраната за Царица Роза 2009 година е възпитаничката на Хуманитарната гимназия  „Свети Св. Кирил и Методий" в Казанлък.   Полина Блажева, заедно със  своя брат са един от най- успешните двойки по спортни танци в България.

 Тазгодишната царица Роза е мечтае да учи в Стопанската академия в Свищов и един ден да стане неин ректор.

 „Отличен"- 5,75 е оценката на Полина от предварителния изпит по  география.

Царица Роза 2009  е  зодия „ Овен".

 Полина впечатли жури  и публика, освен със своята грациозност  на танцьорка с 13 годишен опит на сцената, но и уникалния си тоалет,  решен в златисто, вдъхновен и ушит от нейната майка- украинката  Елена Блажева. 

 Подгласнички на тазгодишната казанлъшка царица станаха Ралица Крушева  от ПГ по транспортен мениджмънт  в Казанлък и възпитаничката на ХГ „Св.св. Кирил и Методий" Йоанна Димитрова.

 Трите  красавици ще са начело на  празничното казанлъшко шествие  на 31-ви май, което е и кулминацията на традиционния  за града Празник на розата.

Царица Роза Казанлък 2008

Абитуриентката от Хуманитарната гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” в Казанлък Василена Найденова стана 40-тата Царица Роза на града. Девойката бе избрана с гласовете на 7 –членно жури,  съставено само от бивши носителки на кораната на Царица Роза и председателствано от Ирина Папазова.

Царица роза 2008

Царица Роза Казанлък 2007

9-годишната Лора Георгиева стана 41-та царица Роза на Казанлък. Тя бе избрана на церемония късно снощи в Казанлък, с гласовете на 13-членно жури.

За короната се състезаваха 20 абитуриентки, като в последния момент две от тях се отказаха от участие в конкурса. Новата казанлъшката царица е възпитаничка на Природо-математическата гимназия “Никола Обрешков” в града. Тя спечели журито с външност, елегантност и интелигентност. Подгласнички на царицата станаха връстничките й Пламена Ганева – от СОУ “Екзарх Антим Първи” и Джеврие Гърбева от Професионалната гимназия “Иван Хаджиенов”. Новоизбраната царица Роза получи златна диадема от кмета на Казанлък Стефан Дамянов, пътуване до Япония, осигурено от посолството на Япония у нас, както и билет за концерта на Джордж Майкъл в края на май. Царица Роза - 2007 ще води празничното шествие в града на розите на 3-ти юни, което е кулминацията на двуседмичните прояви от Празника на розата в Казанлък. 19-годишната Ваня Пенева от СОУ “Екзарх Антим Първи” спечели гласовете на публиката за избор на царица Роза. Тя получи подкрепата на 25,7% от всички гласували. За първи гражданите на Казанлък можеха да подкрепят своята фаворитка чрез SMS. Ваня Пенева ще представи България в конкурса за “Мис свят туризъм” , който ще се проведе от 1-ви до 18-ти юни в Китай.

Царица Роза Казанлък 2006

"Усмихната, весела, с душа, отворена за всяко добро", така определя себе си новата Царица Роза на България Ваня Николова. Тя бе коронясана на пищно шоу в Казанлък, седмица преди празника на града и най-обичаното цвете не само в Розовата долина.


18-годишната абитуриентка от казанлъшката гимназия "Петко Стайнов" не е суеверна. Но е повече от сигурна, че споменът за непрежалим приятел от детинството, загинал при нелепа катастрофа, й е помогнал да спечели короната. "Имах чувството, че през цялото време на конкурса Пламен е край мен и ме подкрепя", казва момичето. "Щом обявиха, че победителка е №24, някой буквално издърпа номерчето от ръката ми и то падна на пода", припомня си Ваня. Паднала лентата й с надпис "Царица Роза - 2006" и короната, сякаш подета от невидима ръка, за да й се порадва. Ваня не свързва бъдещето си с блясъка на модните подиуми. Вече е решила - ще кандидатства фармация. От малка мечтае да работи в собствена аптека. "Когато човек иска нещо страшно много, няма как да не му се случи", убедена е Ваня.

Царица Роза Казанлък 2005

19-годишната Пламена Николова е Царица Роза 2005 г. Тя получи короната вчера в Казанлък. 18-те претендентки пристигнаха с лимузини Мерцедес S-класа и влязоха по червена пътека в местния театър. Пламена е възпитаничка на професионалната гимназия по лека промишленост в града, специалност "Моделиране и конструиране на облекло". Тренирала е дълги години лека атлетика. Гост на шоуто бе поп звездата Светла Иванова, която е казанлъчанка, а председател на 13-членното жури - бизнесменът Добромир Гущеров.
АТАНАС ГЕОРГИЕВ

Царица Роза Казанлък 2004

18-годишната Бояна Чакалова спечели в надпреварата сред 23 претендентки за царската корона в традиционния конкурс, организиран от фондация "Българска роза".

За първи път през тази година конкурсът за красота се проведе в центъра на Казанлък пред близо 3000 зрители от България, Япония, Балканите, Франция и Испания. Проливният дъжд не изплаши кандидатките, избрани сред абитуриентките от казанлъшките училища. Царица Роза се представи в първия тур с думите: "Животът е хубав, когато човек е победител", а след коронясването си сподели, че е сънувала победата си и това е първият й сбъднат сън.

18-годишната възпитаничка на Математическата гимназия призна, че мечтае да стане еколог и да направи света по-добър и по-красив. Като представител на зодия Стрелец, тя каза, че мечтае за пътешествия, но ще отгледа децата си в Розовата долина. Бояна Чакалова ще представи България на Фестивала на розата в Япония.

ВходКалендар

Октомври 2022
Н П В С Ч П С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Новини

Откриха най-старата монета в България...
Откриха най-старата монета в България

Водолаз откри в Созопол златна монета, за която се смята, че е най-старата в България, съобщиха от Националния [ ... ]

Български филм с първо място на международен конку...
Български филм с първо място на международен конкурс

Филмът „Толерантност” - съвместна продукция на младежкото театрално и филмово студио към читалище [ ... ]

Отбелязване на съединението на България в Казанлък...
Отбелязване на съединението на България в Казанлък

129-та годишнина от Съединението на България, извършено на 6 септември 1885 г., ще бъде тържествено отбелязана [ ... ]

Изложба на тракийско въоръжение в Исторически музе...
Изложба на тракийско въоръжение в Исторически музей

От 29 август 2014 г. в Исторически музей „Искра” – Казанлък ще бъде открита изложба с предмети, които са [ ... ]

Фабрика Български Капрони – Казанлък...
Фабрика Български Капрони – Казанлък

Неприятности има навсякъде и във всяко време. От трудностите, който изпитваме загубихме желание да [ ... ]

Туристически райони на България...
Туристически райони на България

Националният център за териториално развитие изпълнява обществена поръчка от Министерството на икономиката [ ... ]

                        

                        

Go to top